fredag 10 september 2010

Curlingförälder?? Gör testet..

Du skjutsar, hämtar, fixar, röjer och servar. Allt för att sopa rent för ditt barn så att livet ska bli så lätt som möjligt. Här är testet som avslöjar om du också fastnat i den nya föräldrafällan.
1. Sonen ligger invid lekskåpet och ropar att han vill ha sina kritor när du pratar med en kompis i telefonen. Vad gör du?

A. ”Javisst.” Du springer genast från telefonsamtalet för att hämta dem.

B. ”Du får vänta, men jag hämtar dem om en liten stund.”

C. ”De kan du faktiskt hämta själv. Dessutom talar jag i telefonen.”



2. Granntjejen har en nyare cykel än din dotter. Hon gråter floder för att hon är så avundsjuk.

A. Ingen fara. Inom ett par timmar har du köpt en lika fin cykel.

B. Du förklarar att man inte kan få allt man pekar på, men på hennes födelsedag två veckor senare får hon en ännu finare cykel.

C. ”Livet är inte alltid rättvist”, säger du och får henne att förstå att ibland har hon saker som andra barn vill ha. Ibland är det tvärtom.





3. Det är middagsdags. Du tittar i skafferiet…

A. … och frågar barnen vad de vill äta i kväll.

B. … och frågar barnen om de vill ha fiskpinnar eller köttfärssås i kväll.

C. … och bestämmer dig för att laga köttfärssås.



4. Sonen är inte nöjd med den glass som du köpte med hem från affären.

A. En halvtimme senare är du hemma igen – med rätt glass.

B. Du lovar att nästa gång köpa den glassen som han ville ha.

C. Du förklarar att antingen tar han den glassen, eller så blir det ingen.





5. Din dotter krånglar vid maten.

A. I en halvtimme gör du allt för att hon ska bli nöjd, eller åtminstone äta två tuggor, utan att ens låta irriterad. Så … helt utan förvarning tappar du tålamodet och blir fullkomligt rosenrasande. Du talar om för henne hur hopplös hon är.

B. Du förhandlar med henne. Om hon äter fyra tuggor får hon gå från bordet sedan.

C. Du avdramatiserar ätandet och säger att det inte spelar någon roll om hon äter eller inte, men hon ska åtminstone sitta med vid bordet.



Facit:

Flest A?

Du kvalar definitivt in som curlingförälder. Dina barn mår inte dåligt av att ibland stå tillbaka. De kan inte alltid få precis som de vill, och du kan inte serva dem dygnet runt.



Flest B?

Den gyllene medelvägen är ofta, men inte alltid, gyllene. Ibland måste du sätta ner foten också – både för din egen och barnens skull.



Flest C?

Någon curlingförälder är du inte. Tack vare de tydliga direktiven är relationerna i hemmet sunda, därför kan du unna dig att barnen får bestämma någon gång emellanåt också.
Nu gäller detta mindre barn,, men tyvärr tycker jag att när man fortsätter curla unga vuxna så kan man ju undra!!?? Testet är taget från en relationsexpert, i Aftonbladet.

2 kommentarer:

  1. Anonym11/9/10

    Jag är definitivt inte någon curling förälder..det va ju skönt o få bekräftat :))
    Kram Mita

    SvaraRadera
  2. Weronica12/9/10

    Ja du! Jag tycker uppriktigt synd om de barn som inte får en chans att lösa problem eller som behöver göra något alls, läste t,o,m att en del föräldrar löneförhandlar, eller ringer om än det ena än det andra åt vuxna unga, hur ska dom då någonsin klara ett vanligt liv i samhället, inte underligt att en del blir deprimerade när enkla saker går dom emot, kram på dig Mita

    SvaraRadera