fredag 28 juni 2013

Semester!

Då sammanfattar jag min semester så här! Dag 1, Sovmorgon,,,, kaffe,,, frukost,,,ut med hunden,,, middag,,,, siesta,,, kväll, ut med hunden,, lägga sig för natten!!! Dag 2 till 14 se ovan..... Sen va semestern slut å jag me... Nu kör vi 3v på jobbet sen, sen, sen, semester i 2v tack å lov.... :)

tisdag 25 juni 2013

Curling??? VA VA VA!!??

Då började unga dam sitt sommarjobb i veckan, stolt mamma som har en ihärdig dotter! Första dagen jobbade hon 3 1/5 timma,, det började ungefär en timma efter hon åkt!!!! Då kom första sms: HUNGRIG!!! Sen kom nästa: Ha maten klar när jag kommer hem, älskar dig!! Sen kom det tredje: Åker nu! Är maten klar???? Jag som bara går hemma o har semester o för det mesta aldrig gör något ändå tycker unga dam, kan ju så klart curla henne med mat i alla fall,, hon "jobbar" ju, In kommer hon "vrålhungrig" tur för mig att maten va klar känner jag när hungerblicken sveper över grytorna... Sen kommer kvällen o vi kollar lite på tv,, då kollar hon upp från sin mobil o eftersom hon orkar lyfta blicken från den förstår jag att det måste va viktigt,, hämta lite saft till mig mamma!!!! Harklar mig lite o tittar frågande på henne, då kom svaret blixtsnabbt: Ja men mamma, jag har ju jobbat, du är ju ledig! 3 1/5 timma unga dam,,,, jaaaaaa, vill du jag ska bli utbränd nu med eller?? Herregud tänker jag,,, hur ska hon orka resten i 4v o heltid dessutom,,, eller jag menar hur ska JAG orka, för mitt jobb räknas ju inte.. CURLAR JAG??? JAAAAA,,,, o helst inga frågor på det....det kommer en dag när ingen frågar när maten är klar, eller om jag kan hämta ett glas saft,, sen kommer den bästa av dagar, när jag ska använda mina 6 barn som min pensionsförsäkring,, jag flyttar sonika in i deras hem, var sjätte vecka borde dom orka med anser jag,,, det är då vi börjar snacka "CURLA GAMMAL MAMMA" moohaaaa..

tisdag 18 juni 2013

Ett brev!

Denna är väl fin! Brev från en mor till en dotter: "Min kära flicka, den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök förstå vad jag går igenom. Om jag upprepar samma sak tusen gånger, avbryt mig inte genom att säga: "du sa samma sak för en minut sedan" ... Lyssna bara. Och minns tiden då du var liten och jag skulle läsa samma saga kväll efter kväll, tills du somnade. Bli inte arg på mig när jag inte vill ta mitt bad, och genera mig inte. Kommer du ihåg när du var liten och jag fick springa och jaga dig ifatt dig för att få dig att duscha? När du ser hur okunnig jag är när det gäller ny teknik, ge mig tid att lära mig och se inte på mig på det där sättet ... Kom ihåg min älskade, hur jag varje dag tålmodigt lärde dig många saker, som att klä dig själv, kamma ditt hår och ta itu med livets alla möjliga frågor...Den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök att förstå vad jag går igenom. Om jag tillfälligt tappar koll på vad vi pratar om, ge mig tid att minnas, och om jag inte kan, bli inte nervös, otålig och frän. Du skall veta att för mig är det viktigaste att vara med dig. Och när mina gamla trötta ben inte låter mig gå så snabbt som tidigare, ge mig din hand på samma sätt som jag erbjöd min hand till dig när du skulle gå för första gången. När den dagen kommer, var inte ledsen ... bara var med mig, och ha tålamod med mig, när jag färdas på resan mot slutet av mitt liv. Jag värdesätter så högt den tid vi delat tillsammans, där glädje och kärlek alltid varit det viktigaste för mig. Med ett stort leende och den enorma kärlek jag alltid har haft för dig, vill jag bara säga, jag älskar dig ... min älskade dotter. _________________________________________

söndag 16 juni 2013

Medelsålders ganska patetiska män!

Tänk att jag är glad att jag är en medelålders kvinna som inte behöver stå i centrum längre! det har jag gjort en gång i tiden, mycket yngre än nu,, kanske för att jag behövde det då, mitt självförtroende rättare sagt behövde det.. men nu,,, kan jag bara va o vara nöjd med det. Sen rätt va det är så upptäcker jag män i sin bästa ålder (50-60) som dreglar o slickar sig om munnen när dom ser en bild på va dom kallar det "Pumor" öhhhh Pumor!!??? är det ett nytt namn för kvinnor eller?? Dom sätter ut bilder, dom sätter ut musik o dom "snackar" Pumor!!!!??? Vet inte riktigt vad en puma är, mer än att det är ett kattdjur,, För mig blir det fånigt,, skämmigt o helt enkelt löjligt,, att killar som inte är så gamla sysslar med sånt, ok! Dom har ju kanske inte varit me så länge, men när "män" medelålders män börjar snacka blir det mest pinsamt,, män som någonstans i alla fall för mig, visar att kanske hjärnan inte är så utvecklad trots ålder, blir det mest, just det "pinsamt!" Väx upp!! Bli man för guds skull,, eller lägg ner helt enkelt.. Vem försöker du imponera på?? Ingen skulle jag tro,

torsdag 6 juni 2013

Vi har våra egna vardagshjältar!!

När jag var 12 ca kom han in i vårat liv, den mannen som då va ca 21, han älskade min mamma, då precis som han nu fortfarande gör ca 40 år senare, han blev MORFAR 30 år gammal,först till Josefin som idag fyller 33år, sen till resten av alla mina barn 6st även till mina systras barn, han blev gamlamorfar till mina barnbarn o han har gjort det med bravur!!!! Han har funnits vid min mammas sida i alla år o stöttat henne på alla vis, han skickar små grattis till oss när vi fyller år eller har namnsdag, han bryr sig om oss han bryr sig om våra barn han är en STOR älskad klippa i vår familj. Jag vet inte om han ens förstår hur betydelsefull han är i vår familj. Men om jag fick nominera någon till en vardagshjälte så skulle det bli han,,, Lennart!! Tack för att du alltid funnits där för mig, för mina syskon, för våra barn o barnbarn. Du har visat att blodsband inte alltid är starkast, vi ser dig ofta för given tyvärr, men skulle du inte finnas hos oss skulle våra hjärtan brista o vi skulle inte va hela längre,,,, Vi behöver dig, vi älskar dig o vårat varmaste tack för att du alltid funnits där, du har aldrig gjort skillnad på oss o tack för att du hjälpt vår mamma i många stunder då hon har haft det jobbigt inte allra minst med mig o mitt liv.. Lennart!! Jag verkligen älskar dig, finns inte ord som kan tala om vad du betyder, Du är vår/min VARDAGSHJÄLTE...Den största o bästa..

tisdag 4 juni 2013

Dessa små juveler!!

Hämtade mina barnbarn i söndags för en liten resa till kusin Charlie o en sväng till morfar,, då blev det lite prat om ditt o datt,, rätt va det va så säger Nellie!!! Mormor vet du att man inte kan lita på dom som berättar om vädret,,?? Dom ljuger säger hon, ljuger dom svarar jag?? Jaaaa, en gång sa dom att det skulle bli sol men då kom det regn,, då ljuger dom ju, eller hur mormor!? Dom har sagt så många gånger,, mormor! titta inte på dom, titta på barnkanalen, dom kan man lita på. :) Mormor fortsätter hon, vet du att Rasmus (2 1/5 år) har flickvän!!!!!??? Va säger du svarar jag, jaa berätta nu Rasmus säger hon upp fodrande,, varpå en liten pojkröst säger, jag har "fleckvän mormor, men jag är inte så gammal, jag är två bara,, trodde jag satte i halsen o nästintill körde av vägen,, lite tidigare än när jag hade min första vän, vad jag kommer ihåg i alla fall,, sen fortsätter Nellie,, mormor, när jag kommer till morfar ska jag kolla va han har i sitt kylskåp säger hon,, varför frågar jag? han har alltid något gott till mig säger hon o ler, jag ska dela godis med han o titta på tv,, näää förresten han kollar bara hockey så jag äter godiset själv istället,, konstaterar hon. Mormor!!! Han är inte min riktiga morfar visste du det undrar hon? Ja jag vet det Nellie,, säger jag,, min riktiga morfar är i himlen ju, han heter Björn, vet du det mormor?? Ja jag vet,, men det är bra att jag har en låtsas-morfar här på jorden, o en i himlen, då kan dom titta till mig när jag behöver,, det är väl jättebra svarar jag henne o tänker att det den ena morfar`n inte kan kanske den andre kan o på det viset blir hon beskyddad från båda håll. En härlig söndag tillsammans med de finaste på jorden,, det är välsignat att få vara mormor/farmor till alla de barnen.