tisdag 27 november 2012

Ung dam = Snabb dam = hysterisk mamma????????

Unga dam är nog en av de snabbaste jag känner!!!!!!!!! Jag säger inte hur ofta, jag säger bara OFTA,, så missar hon bussen!!! Det börjar så klart på morgonen,, "Mamma!! Va ä klockan!?" Svar erhålles plus tillägg, du måste nog skynda lite.... Mmmmm kommer det till svar,,, en liten stund senare: Mamma!! Va ä klockan!?? Svar erhålles igen med nya tillägg: DU KOMMER INTE HINNA UNGA DAM!! Svar: Tar nästa buss har ändå missat den som gick... en ganska STRESSAD mamma (unga dam lider inte av stress)säger: Märkligt att du inte vid det här laget har förstått att man måste börja göra sig klar i TID!! Svar från unga dam: VA JAGAR DU UPP DIG FÖR!? Nu står håret rätt upp, pulsen är ca 180 ganska för mycket för mammor i denna ålder kan jag säga,, UNGA DAM säger: OJ!! Missade visst den bussen me, men jag tar nästa!!! HUR VORE DET OM DU FÖRSÖKTE, jag menar bara FÖRSÖKTE komma i tid unga dam!!?? Svaret blir: Ja men jag gjorde det, varför är du så SUR nu då??? Mitt svar får bli! FÖR ATT DU ÄR SÅÅ SNABB O HÅLLER PÅ ATT SE TILL ATT MITT HJÄRTA STANNAR PGA STRESS!!! Lugna ner dig va!? Det är väl inte du som kommer för sent ändå.... Jag älskar UNGA DAMER åh det gör mig ingenting om dom bara ville skynda lite,, nångång i alla fall då kanske åtmonstonde mitt hår lägger sig tillrätta ser inte så jävla fånigt ut som när det står rätt upp!!!!

Barnens Jul är vit..

Snart är den hysteriska högtiden här!! Julafton... Då ska det bakas pepparkakor, lagas en mängd med mat, handla en massa "onödiga" julklappar, klä en gran med bling bling som man ändå svär över ända fram till påsk eftersom detta träd har 1 biljon BARR o säkert lika många fräscha invånare som nu är våra nya familjemedlemmar.. Att det från början är jesu födelse som vi firar är väl inte alla förunnat att veta längre, nu handlar det mest om köpmännens jul och vi gillar läget!! Vi ska inte heller glömma att det är många barns värsta tid, då det egentligen borde vara deras BÄSTA, med föräldrar som missat "barnens högtid" Det klart att jag tycker det är en vacker tradition vi har och som vi ska bevara, men när allt blir så in i bängens upptrissat är det väl ingen som vill ha det så!? Man måste inte överrösa barn med paket i mängd och parti, man kan gott köpa ett litet paket som är väl uttänkt och som jag tror kommer att få större betydelse än en massa saker som ingen unge egentligen behöver,,, Jag röstar för en gemenskapens jul där barnen ska få vara MITTPUNKTEN och där lugnet får råda, där barnens röst får göra sig hörd där vi ska vara lyhörda för just deras dag, deras högtid deras personliga speciellt utvalda lilla paket som riktar sig just till det barnet. Klart vi ska fira jul,, men inte för att glädja köpmännen, det är trots allt BARNENS JUL och den ska vara VIT väldigt VIT med en stor tjock snäll tomte som inte luktar konstigt!! GOD JUL alla OSLAGBARA BARN!!!!!

torsdag 22 november 2012

Då är det Jul ,,,eller inte!

Min lediga onsdag skulle komma att innehålla en del bestyr,, som vanligt, jag försöker alltid hinna med så mycket jag kan givetvis,,, för "ledig" är väl fel ord.. Började med att stiga upp tidigt, tänkte att jag skulle städa, tvätta och lite annat smått o gott denna dag. När man väl kommer igång så går det av bara farten, jaa det gick sååå bra att jag under tiden som jag dansade runt med snabeldraken, svabben, dammtrasan fick en så bra ideè!!! "sätt upp dina adventljusstakar Weronica, hörde jag en röst i mitt huvud" du ska ju jobba till helgen så varför inte ha det gjort? Men gud så smart ideè då slipper jag tänka på det när vilodagen kommer. Sagt och gjort, rotade runt bland julsaker, stakar drog på världens fart och hade snart satt upp i alla fönster,, ganska nöjd med mitt arbete så övergick jag till tvätten,, tittade nöjt i mina mycket fina, mysiga fönster och var riktigt nöjd, några dagar tidigare spelar väl ingen roll tänkte jag... Sen kom PJ hem kommenterade att det va rent å fint men började mummla lite om,, öhh har du "redan" satt upp stakarna!!?? Jaa vadå?? Är det första advent nu till helgen undrade han!? Va ä de me dig??,, det vet väl en barnunge att det ä blir mitt svar åså tänkte jag att det är gjort eftersom jag arbetar i helgen, smart va?? Mmmm blir svaret och ingen mer kommentar från honom. Dagen efter blir det att åka till jobbet som vanligt,,, det är då det klickar till,,, är det verkligen första advent på söndag tänker jag, kollar almenackan, NEJ för helvete,, det är ju inte förrän nästa söndag, men va i f,,n jää,,la skit,, smsar unga dam och PJ tänd för fan inte stakarna när ni kommer hem!!! Det är inte JUL riktigt än,,,får någon fånig smiles till svar och kommentaren,, det blir lätt att hitta till oss nu,,, för det är bara våra fönster som lyser för fullt av adventsljusstakar i HELA Tenhult.... GOD JUL!!

fredag 16 november 2012

Åka buss är busenkelt!

Vi skulle på After Work med jobbet häromsist, jag skulle jobba dagen efter och bestämde mig för att ta bilen både dit och hem men eftersom jag har världens bästa arbetskamrater som tyckte att jag kunde ta bussen hem och då givetvis ta bussen till jobbet dagen efter så kunde även jag ta en öl till maten. Nu ligger det till så att sista gången jag åkte buss va jag nog 3år och sen dess har jag åkt bil,,,,, Man blir ju lite nervös när man ska göra sånt man inte riktigt är van vid och inte riktigt vet hur det funkar, som om man kan betala med kort, pengar eller nåt annat som först måste laddas. Så mina nerver var mer i olag än vanligt denna vecka, frågade unga damen hur man gör och var jag stiger på/av, måste jag byta? hur vet jag var jag ska byta? hon snörper på munnen himlar med ögonen och ser allmänt ut som om hon lite idiot förklarar sin mamma...MAMMA!!! Du kan inte misslyckas va!!! Det går EN buss från Tenhult det står 30 på den och när du ska hem står det Tenhult och nr 30 står på,, va ä ditt problem??? Det går bra för unga damer som har vana att åka buss hit och dit att va otåliga med en gammal mor som är väldigt nervös inför detta stora trauma att se till att komma rätt så jag inte hamnar i Skövde eller Rydaholm eller nåt annat ställe, det är fan inte enkelt alltså, det här med kollektiv-trafik. Dagen kom och det gjorde bussen med,, man vill ju inte verka ovan så jag gjorde som ungdomen framför mig hon va väl så där en 23år, en vuxen säger hon å jag va så jävla nervös så när det blir min tur så säger jag "en vuxen" då reser den där som kör på huvudet å säger,, näähää!!! en vuxen till! o skrattar,,, äääää skulle det va kul eller undrar jag!? JAAAA säger han,, å va fan svarar man på det undrar jag?? Ja ja, bussen kom och bussen gick jag hade en trevlig kväll med bra medarbetare och nu vet jag att åka buss är busenkelt..