måndag 29 november 2010

Jag är blind,,,min man är klarsynt!!??

Satt en dag och ojjade mig över att min syn är inte vad den varit, mitt synbortfall kom plötsligt måste jag säga, jag kan inte läsa vad det står på olika förpackningar i affären längre, mina armar är för korta. Vad svarar min kloka man då!? Jaaa meeen herregud! inga problem, titta på mig, jag köper och äter blåbärs-soppa och har du sett mig använda glasögon sen dess?(jo, det har jag faktiskt, men säger inget.) inte vill man såra sin man så jag hummar bara lite, jaaa herregud fortsätter han, jag har aldrig haft så bra syn sen jag började med det, nu börjar han riktigt mässa om sin blåbärs-soppa, fin fru som man är så låter man mannen hållas ju. Någon vecka senare så vill ju mannen ändå behålla sin syn så fram ryker blåbärs-soppan,,,,som han stadigvarande har ätit i ganska många veckor nu, och som han deklarerar är såå bra för hans syn. Men va fan hör jag!! va är det här för skit?? Aaaldrig mer så ska jag köpa denna soppan frustar han,,, jag undrar vad det är för fel,!? Jag har aldrig förr märkt att soppan smakar så här blir svaret,, nu måste ju den blinda frun kolla vad som gått snett,, även om jag är nästintill blind så ser jag klart och tydligt att det står BLÅBÄRS-SAFT på paketen,, kan ju inte annat än att garva och en liten stygg kommentar åkte med på köpet, hoho. Visst! nog vet jag att blåbär är bra för synen, men utblandat till färdig soppa så blir nog procenten ganska liten och skulle tro att synen kanske inte påverkas så mycket, men som alla vet!! Tron kan försätta berg..

tisdag 23 november 2010

Själar tar inte farväl!!

Nu vet jag en sak,,, som jag inte visste för 16 år sen. När livet stod på ända i oktober 1994, när jag blev ensam kvar med mina barn, när jag trodde att "tills döden skiljer oss åt" var det som gällde. Så plötsligt en dag 16 år senare i oktober så föds en liten kille som vänder upp och ner på allt och som får hjärtat att stanna i halsgropen. Jag visste inte vad jag skulle tro när jag såg honom,, ingen av hans föräldrar tyckte sig egentligen se alls vem han var lik,, men det kunde hans mormor göra,, han är en kopia av sin riktiga morfar, jag har aldrig sett något liknande, det här tog andan ur mig totalt, och tårarna trängde fram, inte av sorgenshet utan av alla överväldigande känslor som kom. Jag kan inte titta mig trött på det lilla underverket som faktiskt är två under på sätt och vis. I söndags var vi hos min son och hans fina tjej på kalas och min son`s pappa och hans fru var också med, hon har gått i skolan med Rasmus riktiga morfar så jag var tvungen att fråga henne om hon sett bebisen? Hon gick till Felicia för att titta, tar handen mot sitt bröst och säger,, man får ju hjärtklappning, man tror knappt det är sant, såå lika dom är. Lite lustigt nog så ska han heta Rasmus, det namn som vi en gång bestämde att hans mamma Felicia skulle fått om hon blev en pojke, som det kan bli!! Så idag vet jag en sak,,,, själar kommer och själar går, dessemellan vilar dom sig,,,själar tar inte farväl!!!

söndag 21 november 2010

Ni kvinnor snackar om att föda barn...

Den där reklamen som visades för några år sen om mannen som var förkyld, "ni kvinnor snackar om att föda barn, men när en man är riktigt förkyld,,," Den är fortfarande hög-aktuell och stämmer än. Min man är förkyld och det är jag med, men nu kommer det,,, Oj va jag fryser måste krypa ner under täcket, du kan väl lägga på mer i pannan va? Nää nä jag kan inte gå ut med hundarna jag fryser ju!!! det här va nog den värsta förkylning jag haft på länge! Kan du koka något varmt att dricka jag fryser så? Nu måste jag lägga mig (19,00) glöm inte lägga på i pannan innan du lägger dig. Hundarna då undrar jag!? Ahhh dom klarar sig annars tar väl du ut dom va? HALLÅ mannen, jag är lika förkyld som du, jag fryser lika mycket och är lika trött, ja men du hör ju säger mannen att så här hes och ont i halsen och tuppaskinn brukar jag inte ha!!! Från att varit dödsjuk i några dagar så kom då miraklets dag idag,,, när jag kom upp var mannen inte hemma!!?? Det var inte så svårt att räkna ut att min sjuka man har gått på JAKT!! Senast igår kväll pep han ynkligt om hur svårt det är att vara sjuk men idag verkar viruset ha lämnat hans kropp, spännande att få se sjuklingen som kommer hem lite senare. Det är ju inte lönt att han piper med sin hesa stämma eller visar sitt tuppaskinn och ber om något varmt att dricka, för nu har han ju tydligt piggnat till och bra karl reder sig själv ju!!! Jakt kan ju heala en svårt sjuk man,, PROSIT!

lördag 20 november 2010

Skratt bäst som skrattar sist...

HAHAHAHAHA!!!!! Kolla in, du ser ut som en fånge på din bild säger stora damen till unga damen!! Så började den stund som flickorna skulle ta sitt pass-kort. Unga damen lägger på sig den där minen som bara hon kan, spärrar upp ögonen å sen gör hon nåt med munnen, vi som känner henne vet att det betyder ungefär " du är nog dum i hela huvudet, eller??" Stora damen flabbar vidare, hahahaha, gärna högt då med. Damen i luckan frågar unga damen, vill du ta om det så får du. Unga damen nickar, in bakom skynket igen, då börjar stora damen ge goda råd mellan skratt-attackerna, damen i luckan gör sitt bästa för att inte brista i skratt det syns tydligt och unga damen gör sitt, för på pass-kort ska man inte le. Till slut så är unga damen nöjd och nu väntar hämnden, damen i luckan frågar stora damen om hennes längd,, 168 svarar hon,, unga damen sätter i halsen slår sig för knäna och vrålar,, hur kan du va 168 när jag är 167 och du är kortare än mig!!?? Nu börjar nästa hahahahaha,, ta av dig styltorna du har på fötterna och kom ner på jorden va, skrattar unga dam... Stora dam ser lagom road ut när styltorna åker av och hon hasar fram till väggen för att mäta sig,,, HA säger unga dam som givetvis inte ville missa en enda centimeter,,, 164 säger hon högt och skrattar så hon är röd i hela ansiktet, det visste jag väl säger hon belåtet. Då var det momentet avklarat och nu dags för klick klick,, stora dam tar plats bakom skynket, då kryper unga dam ner på golvet och tittar in med ett skratt som säkert får den döve att höra igen, nu kan inte damen i luckan hålla sig längre så nu skrattar även hon. Jaa vilken dag, jag är genomsvett efter att försökt få båda damerna att lugna sig lite men jag gav upp, jag satt fint i soffan och låtsades som om jag aldrig sett dom där två som gjorde allt för att varje systers kort skulle bli så fult som möjligt... Syskonkärlek eller!!??

torsdag 18 november 2010

trosor och strumpor!!

Va trött jag blir!!! På unga och stora damer som ALDRIG har några egna sockar eller ens egna kläder!!!!! Vet min själ inte var dom gör av allt, här kommer man ny duschad vill ju gärna ha rentvättade kläder på sig då, och upptäckten blir,,,, inga strumpor!!!! Har man stor tur så finns det åtminstonde ett par trosor kvar, fast man gör sitt yttersta att köpa dom fulaste mest tantiga trosor som finn, men ack nej, även dom ryker med tydligen. Ja vad gör man!? Går utan strumpor och trosor??? En dam i min ålder gör bara inte det, man tar ju mannens kalsonger och så får man ju vissla lite lätt,,, ja, jag är gift!!! och mannen älskar ju en som man är!!?? Eller??? Hur förklarar man för sin man att det inte är hans underkläder?? Näää min man det nya modet är ju att bära kalsonger förstår du, och dina skulle jag aldrig taaa!!! Hmmm!! Gud va skönt det ska bli när alla barnen kommer ut i egna boende, och tar ansvar för det som är sitt, säger jag bara, för det här med strumpor, trosor och smink kan få vilken NORMAL mamma som helst att gå i taket!!! Mitt är mitt, och ditt är ditt, det är stor skillnad det unga och stora dam!!!

Fönsterputs o första advent.

Det närmar sig till första advent, faktum är att jag tycker det är mysigt att få sätta upp ljus-stakar och stjärnor i fönstren, ännu mer mysigt är att min man är såå klok och omtänksam, han fixar fönsterputsningen faktiskt och det är mycket uppskattat kan jag säga. Har man nu som vi en hel hop med fönster ca 32-33st som givetvis är av den gamla sorten fyra sidor på varje så blir det en hel del plus ett lusthus som ska ha sitt. Visst han kanske inte hänger själv som en apa i fönstren som jag har gjort i ett x antal år, han fixar naturligtvis en firma för ändamålet, dom har varit här tidigare och gjort ett kanon jobb så nu välkomnar vi dom tillbaka. Det här med advent, är ju trots kyla och mörker ändå en tid som faktiskt är vacker, och ljusen i fönstren gör allt så mysigt, ja jag gillar det. Att sen tända levande ljus inomhus och elda i kakelugnen är mys på hög nivå. Det är liksom att det tänds ett hopp i mörkret,,

onsdag 17 november 2010

17 november 1982 skedde ett under !!

Just det, detta datum har en stor betydelse i mitt liv. Jag var 21 år gammal mamma till en tös på 2 år, väntade mitt andra barn när jag på natten fick åka in till BB i Värnamo tillsammans med din pappa, mina värkar hade satt igång. Väl därinne så gick timmarna långsamt och ont hade jag. 19,19 på kvällen så kom du, en kille som vägde 4120gr och var 52cm lång, vilken känsla!! Äntligen var han här, en underbar och mycket älskad son, såna dagar glömmer man aldrig. Jag har fem såna dagar till som betyder allt för mig, så sammanlagt så fick jag fyra flickor och två pojkar. Jag är rik!!! Idag den 17/11 2010 28 år senare så fyller du år, tiden har gått och det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sen dess, men vad spelar det för roll idag? Så dagen idag är en märklig dag, den är din Johan! Jag önskar dig all lycka i resten av ditt liv, vill att du ska veta att var du än är, vad som än händer så finns jag här närhelst du behöver, och jag vill tacka dig för att du är du och en av de sex som berikar mitt liv bara genom att finnas till. Johan!! Jag älskar dig nu, jag älskade dig då, och jag älskar dig i evighet. Kram din mamma och stort GRATTIS på födelsedagen.

söndag 14 november 2010

Den gamla själen!! har gett mig tröst många gånger..

Sagan om den gamla själen

Det var en gång en gammal, gammal själ som hade levt många, många människoliv på jorden och nu nästan var färdig med sin tillvaro som själ också. Ja, snart skulle den smälta samman med och bli en del av den Stora Andligheten som uppfyller Evigheten.

För tillfället kände den gamla själen sig lite ensam där den satt i tomrummet mellan det senaste människolivet och den kommande Sammansmältningen. De bästa vännerna hade gett sig av. Den gamla själen kunde se dem där nere på jorden, hur de uppfyllde var sin människa med iver, nyfikenhet, förundran och tankar av alla de slag.

- Jag vill dit, sade den gamla själen. Jag har fortfarande en god portion glädje kvar. Jag vill dit och ge dem den.
- Men din tid till Sammansmältningen är så kort, varnade Vakten. Visst kan du ge dem glädje men om du är hos dem så kort tid, ger du dem också en väldig sorg när du lämnar dem.
- Jag vet, sa den gamla själen. Men jag vill ändå. Jag vill ge dem så mycket glädje att den kan hjälpa dem över sorgen sedan.
- Så låt det få bli som du vill, sa Vakten och släppte iväg den gamla själen.

Då fick ett människopar på jorden det barn som de så länge hade önskat. Det var den raraste unge, som strödde glädje över dem från den dag hon föddes. Den ogrumlade glädje som människor känner när deras själar träffas och med förtjusning känner igen varandra från Evigheten.
- Men har du inte väldigt kort tid kvar? viskade mammans själ till den gamla själen i den lilla flickan.
- Tiden är kort men glädjen är stor, svarade den gamla, gamla själen.

Och fastän mamman inte hörde deras samtal, väckte viskningarna en anande oro hos henne, en fläkt av kunskapen att vi inte äger något på jorden. Inte varandra, inte ens oss själva? Allt kommer att tas ifrån oss, allt vi bär på, alla kära omkring oss och slutligen även vårt liv och kropp.

Men flickebarnet växte och fick med sin glädje mamman att glömma sådana tankar. Pappan var hos dem och gladdes, han också. Ja, den gamla, gamla själen fick leva sin sista tid precis som den hade önskat. Men tiden var kort, även med människors mått var den kort. Och stunden kom då Sammansmältningen skulle ske. Den gamla själen fick kallelse att utan dröjsmål infinna sig till ceremonin och måste lyda.

För människorna såg det ut som att flickan fick en plötslig död. Deras sorg blev oerhörd, just som Vakten hade sagt. Men eftersom allt de kunde minnas av sitt barn var glädje och endast glädje, kunde de uthärda sin sorg, just som den gamla själen hade förutsagt.

Och därför, istället för att låta de gamla själarna bara sitta av sin sista lilla skvätt i tomrummet blev det i fortsättningen sed i Evigheten, att skicka dem att skänka sin sista stora glädje till människor som behöver den. Sorgen, sedan, ja den oundvikliga sorgen, den har människorna genom glädjen fått kraft att uthärda och så småningom vända till något gott.

lördag 13 november 2010

Morfar ringer barnbarnet!

Morfar ringer sitt barnbarn Nellie och det låter ungefär så här!!
Morfar: Hej Nellie.
Nellie: hej min morfar.
Morfar: va gör du?
Nellie: längtar efter dig morfar.
Morfar: jag längtar efter dig med, kommer du hit snart?
Nellie: ja, jag ska bara äta godiset först, sen kommer jag till dig.
Morfar: kommer du ikväll då?
Nellie: va ville du morfar?
Morfar: säga att jag längtade efter dig.
Nellie: jag kan inte prata nu.
Morfar: varför inte?
Nellie: jag äter godis nu.
Morfar: kommer du till morfar sen då?
Nellie: jaaa, ska äta godis nu.
Morfar: ok, vill du prata med mormor då?
Nellie: jaaa.
Morfar: Nellie, när du blir stor, ska du bo här då?
Nellie: ja.
Morfar: vill du det då?
Nellie: ja.
Morfar: får lillebror också bo här då?
Nellie: han bor med mig hela tiden morfar.
Morfar: ja jag vet, men när han blir stor.
Nellie: jag tar hand om han då.
Morfar: duktig du är Nellie, nu kommer mormor då, puss och kram.
Nellie: älskar dig, hej då morfar.
Morfar: jag älskar dig, hej då.

I min ålder å allt!!

Det är bara att inse att den tiden som ung flicka är förbi. Var i stan med en go granne för hon tyckte att det skulle va såå kul om jag ville följa med. Va gör man inte för bra grannar, kan tilläggas att hon är ung och jag är äldre då förstås, försökte tala om för henne att tanter som jag mår nog bäst av att vara hemma, tjoande och skrattandes säger hon, du är väl ingen tant!! (gulligt sagt.) Så alldeles försent för att åka så ska vi då iväg. Mina två söta tjejer vill ju klart hjälpa sin gamla nästintill blinda mamma så hon ser så bra ut som möjligt. Nu ryker dotterns kläder fram som dom tycker jag ska ha, här påbörjas en väldigt stor protest kan sägas, nu får ni ge er, tanter går inte runt i flickors kläder säger jag, när jag va ung så fanns det inget värre än damer som klädde sig i kläder som passar unga människor, och då menar jag unga människor. Det finns så mycket snyggt till oss i vår ålder som både är modernt och passande, så med stora bokstäver så gör jag klart att här går min gräns. Till slut så kommer vi iväg, dottern kör oss, innan vi ens kommit ut på motorvägen så håller jag på att somna, ja, är man trött så är man. Vi kommer fram och jag säger det att näää jag känner inte för det här alls, jooo säger grannen och dottern det gör du visst, du är aldrig ute så det här behöver du, vad jag behöver nu är bara en säng säger jag och gäspar. Skrattandes så hoppar dom ur bilen och jag tänker, herregud Weronica va gör du här!!?? Känns som att alla jag möter kunde vara mina barn, jag kunde va mamma till dom allihop säger jag, jag vill hem. Flickorna fnissar, ingen här kan tro att du har 6 barn och 4 barnbarn säger dom, nähää! svarar jag, va ju sött sagt, men jag skiter i vad dom kan tro eller inte, alltså jag riktigt känner hur pro-möten närmar sig och att det är där jag passar in. 40 minuter senare går bilen hemåt tack å lov. Jag kunde inte snabbt nog komma in och slänga mig jämte mannen som sov sött,,, gud va skönt, det är ju här som jag hör hemma, i min säng..

fredag 12 november 2010

Att vara människa kan vara svårt!

Det är inte alltid så enkelt att vara människa, det tror jag alla vet. Man vill så mycket ibland, man vill vara omtyckt, man vill vara en bra mamma, man vill vara en snäll fru, och om man är sjuk så vill man ju bara få bli frisk osv listan kan bli hur lång som helst. Ja det finns så mycket vi vill, så jag tror vi glömmer bort oss själva, och vad vi behöver. När du länge har gett av dig själv och kanske inte haft möjligheten att fylla på din energi, så tryter till slut reserverna med. Plötsligt så blir minsta motgång som det högsta berget, du tappar humöret, skäller och blir förbannad på sånt du tidigare egentligen kunde ta mer eller mindre med en klackspark, plötsligt väller tårarna bara över dig utan att du vet varför, din lust för det mesta har försvunnit, du kanske börjar få kroppsliga symptom,, hjärtklappning, yrsel,, sömnproblem, en känsla av att kanske dö infinner sig,, ångest kallas det, helt ofarligt om du i tid gör något åt det. DRA I HANDBROMSEN medan tid finns!!! När dina resurser är slut så måste du för DIN skull lägga i en lägre växel. Lätt att säga, men så är det, det finns bra hjälp att få, så DU skäms inte för att du varit för "duktig" ett tag. Ge dig själv en chans, du är tvungen för att få tillbaka ditt liv och för att du ska kunna lära dig att du behöver inte va så "DUKTIG" längre, du DUGER precis som du är. När kroppen säger nej,,ska man inte streta emot. För när kroppen börjar signalera,, då har den redan gått på tomgång en längre tid,, sluta tänj dina gränser,, säg STOPP! Det är dig det handlar om och du är VIKTIG!!!

torsdag 11 november 2010

Vi har en säl, i koppel!!

Att snön kom gladde gamla Aicha,(labradoren i vår familj,)att hennes höft gör ont märker hon inte i detta läge, hon älskar det vita och kalla. Snön gör att hon inte kan gå längre den gör henne också till en valp igen. Det är ett konsstycke att ha Aicha i koppel kan jag säga, hon hinner inte ut innan hon kör ner nosen under snön, sen börjar hon,, hon plöjer, hon åker på magen, hon rullar runt, hon åker på ryggen medans man försöker hänga med i kopplet, av omtänksamhet för att den gamla damen inte ska sno in sig, det är inte enkelt ska ni veta. snällt lockar man på henne, för tanken va ju att vi skulle gå en sväng,, men va hjälper det då!?? Hon ägnar dig möjligtvis en blick på 1sek och får en att ifrågasätta sig själv om det verkligen behövs några promenader när man kan använda kroppen som en pulka!! Så där står man och väntar tills man tror hon lekt klart, och vänta, jaa det får jag för färdig blir hon aldrig ser det ut som, så här har alla vintrarna sett ut sen hon kom till oss som valp, hon bara älskar det. Sen va det ju Molly Monroe då!! Den speciella jakthunden, hon som helst inte blöter ner sig eller förfryser tassarna, hon som helst tillbringar dagarna i nån mjuk varm och go säng, hon är allt utom road av sin kompis cirkus-konster, är det någon hund som kan använda sitt ansiktsuttryck så är det hon,, hon blänger på kompisen, det ser ut som om hon skulle vilja fråga va det är för fel på henne, och om hon ska skämma ut sig länge till, stackars Molly.:)) Sen har vi charmören Sture då! huvudet på honom går som en elvisp när Aicha håller på som värst, stackarn, han försöker hänga med i hennes rörelser men det finns inte en chans, så huvudet går runt runt, till slut snubblade han på sina stora tassar och landade i snön, å jag ser på Molly att nu får det för fan räcka, två dårar liggandes i snön, medan hon försöker hålla ställningen. Jag har med tröttnat, så med sälen (Aicha) hängandes i koppel bakom och Molly före och Sture snubblandes på alla sidor så går vi hem, Molly och jag har gett upp!!! Aicha och Sture förstår inte alls varför...:))

onsdag 10 november 2010

Jag kan bara hålla med!!!

Jag tittade på DEBATT i kväll när jag jobbade,, och jag blir rädd måste jag säga, Undrar inte på att det ser ut som det gör runt en del ungdomar, måste oxå säga att detta var inte ungdomarna själva som skapade utan ganska i mitt tycke "korkade" föräldrar tyvärr. Försök ändra på det när barnen växt upp om du kan, klaga sen aldrig på att dina ungdomar inte klarar av ansvar, jobb, och att motgångar/nej i livet blir dom oöverstigligt, Tyck sedan som gräddan på moset synd om dom, det blir liksom bäddat för att bli deprimerad/sjuk. Så här kommer en kopierad artikel som jag vill dela plus några kommentarer av flera hundra...Tänk efter före!! Kära föräldrar det är du som är vägvisaren glöm inte det.. Ungdomarna i ”Ung & bortskämd” får allt de vill av sina föräldrar.

”Det har inget med kärlek att göra”, ryter fembarnsmamman Katerina Janouch på sin blogg.

I SVT:s nya serie ”Ung & bortskämd” får vi följa tio unga vuxna som aldrig lyft ett finger för att hjälpa till hemma. Tvärtom – de blir uppassade av sina föräldrar, vars pengar de också spenderar på kläder och nöjen.

”Sjukligt”
Fembarnsmamman och författaren Katerina Janouch skräder inte orden när det gäller tv-programmet. På sin blogg går hon hårt åt de bortskämda barnens föräldrar.

”Dysfunktionellt och sjukligt är det, vad dessa föräldrar utsätter sina barn för”, skriver Janouch. ”Vad de egentligen håller på med är att ge näring åt egna egon. Inte är de snälla mot sina barn. Nej, de är mycket, mycket elaka”.

Växande problem
Fembarnsmamman efterlyser en föräldraakut eftersom hon befarar att de medverkande i ”Ung & bortskämd” är en del av ett växande samhällsproblem.


Detta sjuka program, man blir ju vansinnig av att se dessa snorungar, men det är ju inte deras fel. Det är deras järndöda föräldrar som gjort dom sådana. Idag 21:51

En förälders uppgift är att fostra sina barn så de blir ansvarstagande, självförsörjande individer. Om du inte tror dig om att klara av det, skaffa hund!Idag 17:52.................................................Dessa stackars barn blir mer eller mindre idioter när de skall ut i verkligheten. Antingen blir de gapiga och odrägliga eller så blir de totalt passiva och hjälplösa.Idag 14:18

tisdag 9 november 2010

Att bo på landet.

Nu ska stora sonen med sambo få testa lantlivet när vi är bortresta. Mannen har då en hel lång lista på saker som måste hållas uppdaterade och jag har bara två saker,, hundarna och mina blommor,,, mannens lista är ju klart den viktigaste, 1, Elda.. 2, dagliga turer till Paradiset, (jaktstugan,)...3, alla älgar måste kollas upp minst 3ggr dagligen, ...4, alla som ringer ska noteras,...5, bilar som åker ska oxå noteras, (man vet ju aldrig vad som rör sig i skogarna som han säger,) 6, snö är lika med snöröjning osv ,ja, listan kan säkert komma att bli längre. Så du min son och min goa svärdotter, att bo på landet kan vara mer intensivt än samhället kan jag tala om, tur ni båda har semester veckan vi är borta, och tur ni har våra härliga grannar som finns till hands om ni behöver. Tänkte på att ni kanske behöver lägga in om semester efter att ni varit här,, så där bara för att vila upp er!! För lantluft kan vara ut-tröttande..Hinner ni så tänd i kakelugnen bubbla i karet tänd lite ljus och njut av Gästgivaregården, Tack för att ni ställer upp,, kram från mamma o Sören

söndag 7 november 2010

Att va fet,, hjälper inte!!

Jag har underhudsfett,, mellanhudsfett och överhudsfett!!!! Nog trodde jag att det åtminstonde skulle hjälpa till lite nu när kylan börjar komma, men ack nej. Under alla år som jag levt, antingen om jag genom åren haft lite mindre fett på kroppen eller som nu för mycket, så har jag alltid frusit om det så bara varit lite kallt. Nog tycker jag att jag borde haft lite nytta av det fett som jag faktiskt slitit med att tugga i mig, hehe,, jaa det kan väl erkännas att det har väl inte vart det svåraste att tugga i sig, det svåra har väl varit att låta bli, men är man lite av en ko och känner att man gärna idisslar så är det inte enkelt att strunta i att stoppa något i munnen. Så med andra ord så måste jag klä mig varmt denna årstid,, så om någon ser något som mer ser ut som Mr Michellin,,, så är det bara jag!!!

25-års kalas.

Linus har ju fyllt 25 år i okt, så nu var det dax att fira honom givetvis. Ibland svär jag över vårt stora hus, men vid födelsedagar, dop, bröllop jular och andra sammankomster som vi har haft här så välsignar jag att det är stort. Vi är ju en stor familj och det kräver sitt utrymme så klart. Det goa med mina barn är faktiskt att om vi firar och träffas här hemma så har dom aldrig tagit för givet att det är vi som ska ordna det som dom ska fira och bjuda på. Som nu när Linus fyllde år, han fixar och ordnar bjudmat, han dukar av och gör fint både före och efter sitt kalas, och jag tycker det ska vara så, är man vuxen så ansvarar man för det, ingen vill väl vara en enda stor navelsträng och ta för givet att mamman/pappan ska ta hand om sånt! Mammor och pappor ska coacha, inte curla..!!! Tack fina Linus för ett jättetrevligt kalas som var toppen på alla vis, många kramar till dig från oss, din familj. Ett stort grattis ska du med ha, sen vet vi att en kille som du med hjärtat på rätta stället, fixar det mesta i ditt liv, va stolt! det är vi....

torsdag 4 november 2010

Terapi hos min frissa!!

Igår var jag och klippte mig, ja! Färgade håret med då! Märkligt yrke dom dära frissorna har, dom ska inte bara snygga till en i håret, dom ska vara lite av psykologer med. Tänk vad dom måste får höra genom åren, är det inte en flygrädd nojig 6-barns-mamma som berättar om barn och barnbarn, så berättar hon givetvis om att hon älskar kameler!! Sand!! Och annat skit, som pyramider då!! Och snart ska hon resa dit, med två av sina barn och en styck man. Mamman är ju inte flygrädd heller!!! Psykolog som hon är,(när hon inte klipper!) så talar hon om att hon är precis hemkommen från Spanien, (tror jag) och flyga va ju ungefär som att åka tåg!!???? Undrar bara vad det är för tåg hon åkt?? Ursäkta undrar jag! Tåg??? Hur många flaskor saft drack du?? Hur kan man tycka det är samma sak undrar jag?,, ja men det va ju häftigt kontrar frissan,,,häftigt va ordet ja. Sen gled psykologen in på att,, det måste ju va bättre att störta än att drunkna!!!!!! Här tror jag att jag slutade lyssna faktiskt,,ja störta är ju skithäftigt ju?! Resten av tiden som hon klipper mig är jag medvetslös, kanske lika bra det känner jag, för det är just det att det räcker gott och väl att åka bil med min man och få en nära döden upplevelse än att få syrgasmasker rätt i ansiktet om det skulle bli kris på ett flygplan,,, men skulle det ske så får jag väl tänka positivt,,, bättre störta än drunkna för helvete

måndag 1 november 2010

Klick klick!!

Då var det dax för unga dam, stora dam och mannen att ta passfoto idag. Mitt lilla enkla tips till mannen va, gör bara precis likadant som när vi åkte på semester och fartkameran visade sig!! LE! Du kanske kan nöja dig med ett litet leende denna gång, inte som när du tryckte upp ansiktet i rutan bara för att få va med på bild!! Denna gång får du garanterat va med se du. Jag och mannen kollade biljetterna till det sandiga landet vi snart ska åka till, och vad upptäckte vi!? JOO, mannen har fått åldersrabatt, herregud skrockar jag, bara fördelar att bli äldre. Mannen tillade snabbt, ja och du fick visst betala mer, hehe... Men så är det ju med lammkött min man, vill man ha det möraste blir det lite dyrare, nöjer man sig med det äldre så kostar det heller inte såå mycket och efterfrågan är ju inte så stor då heller..hohoho. Lycka till då idag mina kära,, nu får ni vara med på bild allihop.:)))

Att vara Nr 6 i skaran,,, är inte det enklaste

Inte lätt att vara nr 6 i barnaskaran. Unga damen sliter hårt ibland för att övertyga sin mamma att vissa saker som hon vill göra är ok med alla inblandade parter, som härom dagen, hon undrar om hon kan få sova över hos en kompis som bor i samhället nu när hon har lov, kanske svarar jag och undrar om det är ok med kompisens mamma? Jaaa svarar unga dam, kompisen frågade henne precis och det var inga som helst problem. Som mamma vill man ju försäkra sig om att det är så, så jag undrar om jag kan få nr till kompisens föräldrar, mmm det visste hon inte men mobilnr till kompisen hade hon. Medans vi åkte ner mot samhället så hörde jag mig själv rabbla en massa förhållningsregler som ska gälla enligt denna mamman, unga damen sitter brevid och pillar på sin mobil,(ovanligt!) Hörde du? undrade jag,, mmm, svarar hon,, va sa jag då frågade jag?? Ja att jag inte ska vara ute och springa efter 21,00, bra säger jag,, mer då??,, mmm svarar unga dam,,,Jaa svara då så jag vet säger jag!! Nu lyfter hon upp huvudet och gör nån min som jag sett förut, den betyder ungefär,, HALLÅ!!! Klok eller!! När vi kom fram så skulle hon släppas av ca 50m från huset som vännen bodde i!!?? Varför undrar jag? Vi bestämde det blev svaret, släpper av henne och får veta vilket hus som hon ska övernatta i, va bra säger jag, då dubbelkollar jag med hennes mamma nu då!! VAAAARFÖR!!?? För att jag ska vara dubbelt säker nu när jag ska jobba natt också, en tung pust är vad som hörs. Kör bort till huset där både mamman och mormodern är ute, stannar till och undrar om det är ok att min unga dam stannar över natt!!! Mamman ser ut som ett utropstecken, jaha säger hon det har jag inte hört något om!!! Ropar högt bort mot unga dam, HALLÅ DÄR! Denna mamman visste ingenting! 2 flickor skruvar på sig hummandes, men vi tänkte kolla det sen, blev svaret, eller hur svarar jag! Unga dam!! Nu ska jag avslöja en sak för dig,,, denna mamman har haft 5 barn innan dig,, denna mamman har hört 1000 olika versioner av olika förklaringar genom åren,,, denna mamman var själv tonåring en gång och har ett väldigt klart minne av sina egna små ideer,, så dina chanser att lyckas lura denna mamman har minskat drastiskt,,, plus att denna mamman vill att det ska gå bra för dig i livet, för även om man inte tror det så är det så lätt att hamna på glid och det ska inte du få chansen att göra, för din mamma kommer att vingla med dig på den rätt krokiga vägen som du nu ska gå när du är på väg ut i livet. Sen vet jag att jag som oftast kan lita på dig och jag hyser ett stort förtroende för dig unga dam. Till sist så hoppas jag att även om du är nr6, så ska du veta att du är precis lika viktig och älskad som dina syskon, och din mamma kommer alltid finnas vid din sida, både genom lycka sorg och smärta.. Kramar dig länge..